Test2019-03-15T14:00:11+01:00

Participaties

Actieve participatie in bedrijven.
Inbreng op basis van kapitaal, hands-on management of inbreng van software.

Desiderius Ventures

Desiderius Ventures BV is een technology transfer bedrijf met kantoren in Rotterdam en Lahore. Het opzetten van nieuwe bedrijven door het leggen van verbindingen tussen software talent met getalenteerde entrepreneurs staat centraal. Desiderius slaat een brug tussen een grote hoeveelheid software engineers in Lahore en ondernemend talent in Nederland en Europa. Desiderius Ventures BV is opgericht in begin 2014.

http://desideriusventures.com/

Viewlogiq

In 2012 heeft newVOC samen met Lunatech Ventures de ontwikkeling van het eerste prototype van Videmus gefinancierd.

Eind eerste kwartaal 2013 is het prototype beschikbaar gekomen.

In mei 2013 is Viewlogiq BV opgericht waarbij EFM Investments als nieuwe investeerder is toegetreden, deze gaat ook hands-on samen met de ondernemer het bedrijf verder uitbouwen.

Het ontwikkelde prototype voldeed in 2014 nog niet alle alle vereisten. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de toepassing.

The company Viewlogiq introduces a stunning breakthrough in broadcasting with its state of the art, fully automated camera tracking system called Videmus. This new and innovative technology is fully automated and does not require the physical presence of a camera operator. This full, complete and ready to use system comes with its own PTZ camera.

Technology. Videmus is a combination of Sonar and RFID technology. This combination provides a unique and precise delivery system. Human lateral movements are captured in a smooth and fluid manner. Videmus can also easily be integrated using your existing High Definition cameras. The system is compatible with every film format, webcast or video streaming. No additional tracking components are required.

Tracking. Videmus follows a designated target with our intuitive camera software. Itracking® anticipates movement based on individual movement patterns. This is achieved through the use of our proprietary algorithms. Recordings can either be static with a fixed focal point or dynamic which will zoom in and out as appropriate.

Glashelder Invest BV

Op initiatief en onder leiding van newVOC heeft een consortium van enthousiaste en ervaren investeerders een gezamenlijke investerings BV opgezet; Glashelder Invest BV. Naast newVOC nemen nog 7 investeerders deel. Middels een significante investering heeft Glashelder Invest BV een belang verworven in Glashelder BV.

Glashelder is een onafhankelijke glasvezelprovider, die samen met een scala aan lokale en landelijke dienstaanbieders een compleet en onderscheidend dienstenpakket aanbiedt aan de consumentenmarkt. Zij levert naar internet, televisie en telefonie ook mobiele telefonie, huisbeveiliging en overige diensten over glasvezel en is in april 2010 gestart als een van de eerste onafhankelijke glasvezelproviders van Nederland.

www.glashelder.nl

Glashelder is in oktober 2012 door Sprout geselecteerd tot de 10 meest innovatieve ondernemingen van Nederland. “Glashelder heeft dit jaar van zich doen spreken door op een vernieuwende wijze samen met lokale initiatiefnemers zich in te zetten voor de aanleg van glasvezel netwerken. In de door grote partijen gedomineerde glasvezelmarkt is Glashelder er in geslaagd om met een vernieuwend business model de aanleg van glasvezel, met ruimte voor lokale diensten en initiatieven te realiseren waarbij ook de buitengebieden worden aangesloten op glasvezel”.

Glashelder Invest BV is opgericht in november 2012.

Glashelder is door operationele problemen bij de eerste projecten in zwaar weer gekomen. in het voorjaar van 2014 is Glashelder BV failliet verklaard.

Als Kool

SAMEN SNELLER GROEIEN

alsKOOL is er voor ondernemers die tegen de grenzen van hun groei aanlopen. Het is het initiatief van een aantal geslaagde en ervaren ondernemers en investeerders. Wij helpen ondernemers resultaatgericht groeien. Niet goed? Geld terug! Wij maken jouw bedrijf meer waard door directe en actieve inzet van onze netwerken, achtergrond en ervaring:

Verhogen van de omzet
Verlagen van de kosten
Versterken van de organisatie
Organiseren van extern kapitaal
alsKOOL is gestart per oktober 2012

www.alskool.nl

NWLRN

Nieuw leren begint bij jezelf!

NWLRN stelt de persoon centraal bij het kiezen en volgen van een opleiding.

In eerste instantie zal NWLRN met name op doelgroepen gerichte opleidingen aanbieden op basis van een blended model. Online in combinatie met klassikale ondersteuning.

In de toekomst zullen online opleidingen ontwikkeld worden waarbij er een Pay for what you learn principe zal worden toegepast. Alleen betalen voor de gemeten kennis- en vaardigheidstoename.

NWLRN BV is in 2012 opgericht.

De activiteiten van NWLRN zijn eind 2015 gestaakt vanwege onvoldoende resultaat.

Innosurance

Inosurance biedt verzekeringen nieuwe stijl, online, zonder tussenkomst van dure intermediairs, met uitsluitend A-merk verzekeraars en altijd gebaseerd op wensen van organisaties.

Innosurance heeft in 2012 twee producten ontwikkeld.

Collectief Pensioen Kiezer (CPK), een online adviesmodule die de werkgever – zonder tussenkomst van een intermediair – volwaardig pensioenadvies geeft, dat voldoet aan de 11 richtlijnen van de AFM. Naast pensioenadvies biedt CPK ook de mogelijkheid tot het afsluiten van pensioencontracten.

Dossier check wft compliance: dit is een instrument waarmee efficiënt is vast te stellen of een pensioendossier voldoet aan de eisen die de Wft stelt aan pensioenadvies. Tevens stelt het instrument vast wat er moet gebeuren om het dossier compleet te krijgen en hoeveel tijd en geld dat gaat kosten.

Innosurance BV is in 2012 opgericht. Het is een initiatief van Heilbron Amsterdam in samenwerking met Dialoque en newVOC. Voor de ontwikkeling van de innovatieve software toepassingen speelt E2E software een belangrijke rol.

Presenze B.V.

Presenze BV is onder de naam Eforis een gespecialiseerde dienstverlener.

Met de BPR-Toolbox geeft Eforis organisaties een krachtig management instrument dat inzicht geeft in de bevlogenheid en productiviteit van organisatie en medewerkers, maar ook in het kwantitatief verbeterpotentieel.

De BPR-Toolbox is een beveiligde laagdrempelige webapplicatie met kwalitatief hoogwaardige producten en diensten die de bevlogenheid en productiviteit van medewerkers en bedrijven verbeteren én die risico’s vroegtijdig signaleren.

De diesten van Eforis worden primair door arbodiensten in de markt aangeboden.

newVOC management en Dialoque marketing hebben Eforis in 2010/2011 opgezet.

GGz organisatie Parnassia Bavo Groep is meerderheidsaandeelhouder sinds eind 2011.

Voor de ontwikkeling van de innovatieve software toepassingen speelt E2E software een belangrijke rol.

www.eforis.nl

Arbokiezer

Arbokiezer is dé website waarmee bedrijven snel en gemakkelijk een gedegen advies krijgen over de voor hun organisatie meest geschikte arbodienstverleners.

Arbokiezer is marktleider met een marktaandeel van 36% van de jaarlijkse vervangingsvraag.

Bezoekers van de site geven een totaalrapportcijfer van 8,3 en 92% vindt de site gebruiksvriendelijk.

newVOC heeft Arbokiezer met Dialoque Marketing ontwikkeld.
De site is vanaf 2009 operationeel.

newVOC heeft haar belang in Arbokiezer in 2014 succesvol verkocht.

www.arbokiezer.nl

E2E Group B.V.

In 2008 is vanuit newVOC onder het label E2E Software de basis gelegd voor een nieuw internationaal softwarebedrijf. De groei van de afgelopen jaren heeft in 2010 geleid tot de opzet van een internationale holding met twee werkmaatschappijen.

Professionele softwareontwikkeling, ondernemerschap en financiering zijn gebundeld in E2E Software.

Extreme Software Proposities: de business case van de klant staat centraal en E2E neemt risicodragend deel.

Maatwerk met financiering: Het is ook mogelijk om maatwerk software te laten ontwikkelen met een financieringsfaciliteit.

Natuurlijk kunnen ook klassieke software projecten of vaste teams worden geleverd.

Het development team van E2E bestaat uit 50 ontwikkelaars onder leiding van ervaren management. E2E werkt vanuit Rotterdam, Lahore en Boston.

www.e2esoftware.nl

Careway B.V.

Careway levert financieel voordeel aan GGz organisaties.

Dit doet zij door verborgen processen te optimaliseren. Vaak door de inzet van speciaal hiervoor ontwikkelde software gecombineerd met praktijkkennis van de GGz.

Careway is eind 2007 opgericht door de Parnassia Bavo Groep samen met newVOC management.

Parnassia Bavo Groep is een van de grootste aanbieders van geestelijke gezondheidszorg in Nederland.

www.careway.nl

HCM Software B.V.

Medio 2008 is HCM Software B.V. door vier ervaren ondernemers opgericht met als doel om nieuwe, software gerelateerde, ventures te realiseren. In 2008 en 2009 zijn twee ventures opgestart en gerealiseerd.

Per januari 2010 is HCM Software BV verkocht aan een van de aandeelhouders.

HCM Directieadvies B.V.

HCM Directieadvies is in 2006 gestart. Het bedrijf levert haar klanten praktische en beproefde adviezen voor het reduceren van risico’s, het behalen van kostenvoordelen en het beter beheren van dossiers in het domein van sociale wet- en regelgeving.

Uitgaande van concepten op het snijvlak van innovatieve financiële modellen en diepgaande kennis van de geldende sociale wet- en regelgeving worden de voordelen voor de klanten gerealiseerd. Bijvoorbeeld het realiseren van restituties van teveel betaalde gedifferentieerde premie WAO. Voor diverse bedrijven en organisaties zijn op basis van no-cure no-pay voordelen tot 800.000 euro gerealiseerd.

De activiteiten van HCM directieadvies zijn eind 2010 gecontroleerd afgebouwd en gestaakt omdat op basis van de huidige wet- en regelgeving en teruglopende mogelijkheden voor restituties geen solide businesscases meer mogelijk waren.